Na de succesvolle Living Lab-sessie over Stadslandbouw van 31 januari, vindt op 29 maart a.s. in het WFC een nieuwe inspiratiesessie plaats: ‘Voedsel binnen de stedelijke omgeving’.

Hoe kunnen gebouwen een bijdrage leveren aan het voeden van de stad in de toekomst?
En welke rol kan het World Food Center in Ede hierin spelen?

Deze vragen staan centraal tijdens de inspiratiesessie op de locatie van het World Food Center. Graag brengen wij experts op het vlak van stedelijke voedselproductie en stadsontwikkeling bijeen voor een debat onder leiding van Jan Willem van der Schans en Han Wiskerke van de Wageningen Universiteit.

Het grootste deel van de wereldbevolking woont in steden, terwijl we de voedselproductie er buiten organiseren. Daar komt bij dat steeds meer monden gevoed moeten worden terwijl de beschikbare ruimte buiten steden niet toeneemt. Het is dan ook tijd om de stad als serieuze plek voor voedselproductie te beschouwen. Er wordt volop geëxperimenteerd in de buitenruimte en in fabriekspanden. Maar wat kan er in een commerciële en hoog stedelijke gebiedsontwikkeling?

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Het maximaal aantal deelnemers is bereikt.

Share